Oorhangers KROBO

€ 11,95
-58%
€ 5,00
excl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Houd jij van kleurrijk en exclusief, dan zijn deze prachtige oorbellen van Krobo kralen écht iets voor jou!

De groen beschilderde krobo- en metaalkralen geven de oorbellen een mooie Afrikaanse look! De Krobo halsketting en armband passen er perfect bij. Deze zijn ook bestelbaar in de webshop.

SiertJe Design

De Krobo glaskralen worden gemaakt door de Krobo stam. De Krobo stam leeft ten zuiden van Accra, de hoofdstad van Ghana, West-Afrika. De glaskralen worden ook wel handelskralen of Krobokralen genoemd.

Het ambacht van het glaskralen maken bestaat in Afrika al honderden jaren. Vroeger werd hiervoor zand, soda en kalk gebruikt. Tegenwoordig recyclet men vooral lege flessen en autoruiten. Het recyclen van glas kost veel minder energie. Van dit gerecyclede glas wordt poeder gemaakt, opgewarmd en vervolgens gegoten in cilindervormige, iets gebogen, mallen.

De glaskralen worden gekleurd door kleurstof aan het glaspoeder toe te voegen. De decoraties op de kralen worden gemaakt van een pasta van gekleurd glaspoeder en water, en aangebracht met een dunne houten steel. De kralen zijn handgemaakt en dus is er geen een hetzelfde!

De meeste vrolijk gekleurde, beschilderde kralen koop ik rechtstreeks in Ghana, Accra. Door daar in te kopen wordt de lokale economie gestimuleerd. Zo komt het geld terecht bij de makers zelf waardoor zij een bestaan kunnen opbouwen met een eigen traditioneel product. Het houdt de cultuur in stand en leert (vooral jonge) Ghanezen dat mooie, hippe dingen niet alleen uit West-Europa en de Verenigde Staten komen!