Armbandmaat opmeten

Bij armbanden ben je wat minder gebonden aan één maat. De een vindt een strakke armband prettig terwijl een ander juist liever een wat lossere armband draagt.

Kralen armband Het opmeten van de juiste armbandmaat is vrij eenvoudig. Met een meetlint of touwtje kan je de omtrek van je pols opmeten, aan de hand van het gewenste draagcomfort tel je er een aantal centimeter bij op. Wil je dat de armband strak zit? Hou dan de volgende vuistregel aan: polsomtrek + 1,5 cm. Voor een normaal zittende armband: polsomtrek + 2 cm. En voor een los zittende armband kan je de volgende vuistregel aanhouden: polsomtrek + 3 cm.

Leren armband Deze armbanden horen meestal strakker te zitten en de juiste maat is dan ook gebaseerd op je eigen polsmaat met daarbij 1 centimeter opgeteld.

Kinder armband Voor kinderen meet je de polsomtrek eenvoudig op met een touwtje. Vervolgens meet je het touwtje op met een liniaal. Vervolgens tel je bij de polsmaat een aantal centimeters op, afhankelijk van de leeftijd van het kind (baby’s: 1 cm, kinderen van 1 tot 3 jaar: 1.5 cm en kinderen vanaf 3 jaar: 2 tot 2.5 cm).

Kettingmaat opmeten

Bij een ketting heeft de lengte vooral invloed op de stijl die je wilt uitstralen. Wil je dat de ketting strakker om je nek zit, dan is voor de meeste vrouwen een ketting van 42 centimeter geschikt. Wil je juist een ketting die je zelfs meerdere malen om je nek kunt doen, dan heb je een lange ketting nodig van 100-150 centimeter. Zie onderstaande afbeelding voor een indicatie hoe verschillende kettinglengtes vallen. Je kunt de gewenste lengte voor jezelf makkelijk bepalen door een touwtje of (meet)lint om je nek te doen op de gewenste lengte en deze vervolgens met een liniaal op te meten. Op deze manier kun je ook eenvoudig kijken wat voor soort ketting mooi staat bij een outfit.

Reparatie en restylen van jouw sieraden.

Wil je je sieraad laten restylen of repareren dan kan je ook bij Het SiertJe terecht.

Ik:

· ontwerp sieraden naar jouw wens

· rijg armbanden en kettingen opnieuw

· vernieuw sluitingen

· geef jouw oude sieraad een nieuwe look

· repareer geen echt zilveren en gouden sieraden

De prijs voor reparatie, ontwerpen of restyling van je sieraad is vanaf € 7,50. Dit is exclusief materiaalkosten. Ik maak van tevoren een prijsopgave, hiervoor kan je een foto mailen van het sieraad en aangeven wat er aan veranderd of gerepareerd moet worden of je wensen voor een nieuw ontwerp doorgeven.

Graag sturen naar info@hetsiertje.nl

Houd er rekening mee dat de verzendkosten (van en naar het SiertJe) voor je eigen rekening komen, dit valt buiten de reparatie kosten.

Juiste maat/Restylen/Repareren